o enem motovanju


kljub napotkom mi ni uspelo prilimat zemljevida poti.zato, če koga zanima, naj klikne na spodnjo povezavo.

http://www.mopedmap.net/route/1077554

(nekaj mi je požrlo velike začetnice, haha)

jebat ga, ni fotk za dol padit! sploh jih ni. zelo zamudno je in živce mi načenja ustavljanje, snemanje čelade, rokavic, odpiranje tank torbe, iskanje fotoaparata(ni ravno iskanje, saj ni tako majhen), povrhu vsega je sonce neusmiljeno. ne samo za fotkanje, tudi moji glavi ne paše. tk da, kar je je, po toliko lepih krajih me je peljal duče, da še to poletje obnovim spomin.govorim seveda o krajih v sloveniji. sva se naslednji dan pogovarjali s prijateljico, kje sploh je to petrovo brdo.pravi, da še ni slišala zanj. ji rečem, da je treba samo zemljevid vzet v roke, pogledaš kod in kje, najdeš pot in se pelješ. mimogrede….vožnje sistema mensezdidajetulenek ne prenesem. povzroča slabo voljo, bolečine v glavi in jezo v očeh. kakorkoli, ja…za marskikateri kraj sem tudi sama prvič slišala, ampak to so res takšni, ki jih ni na vsakem zemljevidu, oz.avtokarti.

v sredo zjutraj sem mislila, da je vsa slovenija na cestah z avtomobili. od celja do vranskega skoraj nepretrgana kolona v obeh smereh, vse se je vozilo po omejitvah. evo, od vranskega dalje pa kot da je ves promet izumrl. in tak dober občutek je trajal vse do nove gorice. potem pa zopet do škofje loke lepota narave brez mej in mir na cesti. do kamnika je šlo bolj počasi zopet, potem pa tuhinjska dolina in lepo proti domu. fajn fajn.vmes so bili še ajdovščina, most na soči, tolmin, kobarid, nazaj do mosta na soči in potem ob bači, pa na drugo stran v dolino sore…fasciniral me je tolmin in okoliški kraji! kako posebno mesto, da o pokrajini okoli ne govorim posebej. pogled na sočo iz hribov nad tolminom je pa naravnost nor. mejčkeno sem bila razčarana nad kobaridom, ampak za to sem kriva sama. če bi me zeblo na primer, bi ne bila zoprna in tečna. od vročine mi je teklo izza vratu po hrbtu, in tisti trenutek sem imela kobarid za najbolj neprijazno mestece. vendar ne, lep je!

najlepejše mi je bilo na petrovem brdu. zaradi vode, ki priteče po hribu navzdol, zaradi hribov in gora okoli. nikoli si ne bom odpustila tega, da sem se pustila prepričat, da zakaj bi šel človek peš, če se da z avtom. to ni zdravo mišljenje. okej, to ne paše sem, vedno znova pa uživam, ko jih gledam samo od spodaj navzgor. “stric”, ki dela v koči na petrovem brdu, je motorist. tak, z dušo in bmwejem. dober človek.

za konec bom uporabila njegove besede: počasi in previdno, da nam bo še velikokrat lepo!

mah, naj bo, tri štiri slikce(več jih tako ali tako ni):

pogled iz cola na vipavsko dolino

ob soči

kanal

nad reko bačo

na petrovem brdu

  • Share/Bookmark

  1. Trenutno še ni komentarjev.
(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !