Ribez v džemu


Tule sem malo prej rekla, da grem po nove zaloge rdečega ribeza. Nisem šla, sem kar iz tega, ki mi je ostal,  naredila džem. Za en kozarček in eno skodelico ga je nastalo.

Ribez sem osmukala, bilo ga je slabe pol kile, od oka rečeno, dodala sem od oka rečeno 20 dekagramov sladkorja, premešala in stresla v emajliran lonec (EMO še vedno!) Kuhala in mešala sem dokler se mi je zdelo, da je treba. En prastar poskus, če je marmelada kuhana je, da na krožnik kaneš žličko džema ali marmelade in ko le ta ne teče, ko krožnik nagneš, pomeni da je kuhanja dovolj.

V čist in suh kozarec sem nalila džem, ostanek pa v skodelico in v hladilnik z njo, ko se ohladi. Kozarček sem zaprla in obrnila na glavo za 10 minut….da prime :)

Zjutraj pa bi blo fino imet toast, ga malček popečit, namazat z maslom in ribezovim džemom. Ker je pa tako fino kiselkastega okusa, bi se ga dalo uporabit poleg kakšne divjačine, namesto brusnic. Na daleč je videt popolnoma enako :)

 • Share/Bookmark

, ,

 1. #1 avtor pikca dne 19/06/2010 - 20:37

  Izgleda božansko!

 2. #2 avtor fly dne 19/06/2010 - 21:04

  pa prav danes je mulc odpeketal s stekleno skledo neznano kam (= rabutat ribez k sosedom)…..domov je prinesel ze osmukanega – in so ga zmazali mimogrede (z vsemi marvljicami in pajčki).

 3. #3 avtor Sandra dne 21/06/2010 - 07:20

  Sezona marmelad naj se začne! :D

  Prvo imam na spisku jagodno, potem bo breskova, potem pa še mix slivove in figove.

 4. M&M

  #4 avtor M&M dne 22/06/2010 - 17:33

  pred leti smo dobivali breskve iz Vipavske doline. kakšen vonj in okus! in kar nekajkrat sem naredila breskov džem, meni najboljši. običajno ne delam zalog sladkih kozarčkov, ampak kar za sproti…če se kakšno sadje pomika. pač, samo za kozarček ali dva, tko mal za pocarkljat :) figov džem od SMSa iz Dalmacije mi je super, sveže smokve pa že mal sanjam :)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !