Takole o današnjem dnevu* in nekaj o ajdi


* ki ga še ni konec, ker mu sledi večer v Metropolu ;)

Jutro je lahko tudi takšno…ob spregledu v nov dan je nujen dodatek velike količine kave z mlekom. Velike količine so v očeh tistih, ki imate dovolj šluk ali dva, jaz imam rada najmanj dve taveliki skodelci. Najmanj. Če kaj ostane kave, spijem še z več mleka tja do kosila prav vso. Amm, ja, dans ni blo kosila tko zares. Preden sem naredila prvi požirek, pa sem že imela knjigo na kolenih. Mi lahko prosim kdo pove, kaj bom brala, ko bom odložila njeno knjigo? Trudim se jo ne prehitro brat. Ob večerih tako ne morem, svetloba za branje je totalno neprimerna. Neprimerna seveda v prostoru, kjer se da prav kraljevsko stegnit in glavo podložit.

Da izbiram prav bizarne kraje za dopoldanski oddih, za večernega vsekakor ne! je razvidno iz prejšnje objave. Ko sem na še eni kavi v mestu razlagala dekletoma, da sem kupovala čebulček in česen, se jima ni zdelo prav nič čudno, ko pa sem jima povedala(zakaj že?) da sem že strašila s fotoaparatom na zapuščenem britofu, pa toliko da se nista začeli križati. Češ, ni ji pomoči.

Kakorkoli, tašča, ki to ni, so poslali ajdovo moko. Spet se bomo mastili z ajdovimi žganci v gobovi juhi(vuu, kmalu bodo že nove gobe, suhih in zamrznjenih pa kar noče biti konec) btw…rabi kdo kej? pa bline imam namen narediti tele dni, malček prej pa sem vzela iz pečice “ajdov krapec“. Ponaredek sicer, ker ni niti približno tak, kot bi moral biti. Nimam niti skute, niti krušne peči, pa še pirino moko sem stiščala zraven :)

Kako delajo mojstri, poglednite tu, jaz pa sem zgoljufala takole:

10 dag ajdove moke

5 dag pirine moke

1 dl vrele osoljene vode

1 kisla smetana

1 jajce

3 žlice rjavega sladkorja

Postopek je bil seveda enak, le rezultat malo drugačen. Pa tudi na loparju nisem pekla, ampak v primerno malem pekaču, tako da sem testo enostavno kar s prsti porazdelila po njem in potem prelila s kislo smetano…. glejte povezavo zgoraj

...

.....

.......

ps: preden bi mi kdo rad povedal, da to pa že ni ajdov krapec, naj še enkrat prebere del, ki govori o zadevi, ki sem jo vzela iz pečice.

  • Share/Bookmark

, , , , ,

  1. Trenutno še ni komentarjev.
(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !