Zavito in ovito


Torej. Zadeva je takšna, da ljudem ne moreš samo kozarcev polnit, ampak jim je treba dat še kaj za pod zob. Da slučajno predčasno ne padejo pod mizo :)

Bilo je malo dileme kaj dat na mizo sploh. Ali polnjene polževe hiške z rastlinicami iz Avstralije, ali pajkove tačke v omaki, ali želvja jajca. Zmagala je zdrava pamet, ker bi v nasprotnem primeru ostala brez moje najljubše nečakinje in najljubšega nečaka. Ki pa sta, kot že vemo, tudi edina  :-)

Piščančje prsi v listnatem testu (za mizo nas je bilo devet, za zraven je bila solata in polnjena jajčka. za zvečer, ko se ni treba najesti ravno do stanja, ko se ti zdi da boš počnil, je čisto dovolj)

3 kom piščančjih prsi

sol, poper, gorčica, timijan, žafranika

zelena, rdeča in oranžna paprika

balzamični kis

oljčno olje

kajmak in nekaj rezin sira

2 zavitka listnatega testa

Piščančje prsi najprej prerežemo po sredini, da dobimo manjše kose in jih bomo kasneje lažje ovili v testo. Meso posolimo in popramo, premažemo z gorčico(jaz sem vzela tisto s semeni), pokapljamo z oljčnim oljem in posujemo s timijanom. Vsaj pol ure(če je možno, lahko še dlje) pustimo, da se marinira.

V ponvi segrejemo olje in popečemo piščančje meso, z vsake strani po deset minut. Meso predevamo v drugo posodo, na taisti maščobi pa popečemo še papriko, ki smo jo prej narezali na čim tanjše rezance.

Če imate radi papriko, kar pogumno z njo, sicer je pa polovica vsake paprike dovolj, da njen okus ne prevlada. Tik preden jo poberemo iz posode(ko primerno ovene in obarva), jo prelijemo z nekaj žlicami balzamičnega kisa.

Papriko in meso pustimo, da se malo ohladi. Jaz sem sicer pustila vso zadevo čez noč na hladnem in ni bilo nič narobe.

Listnato testo si pripravimo tako, da imamo šest plahtic, v katere bomo zavijali piščančje prsi.

Na vsako plast testa damo sir, meso, prekrijemo s papriko in čez pomažemo še s kajmakom. Zvijemo, ovijemo s testom in damo na pekač ,oz. na peki papir. Za eno uro pri 200 °C pozabimo na te zavitke. Da se v miru opečejo in prepečejo. Aha, še prej jih premažemo z razžvrkljanim jajcem :)

Po eni uri pečenja, pečico ugasnemo in še kakšnih 15 minut pustimo zadevo pri miru. Razrežemo na rezine in če je le možno, ponudimo še tople. Stopi se v ustih. Ni pa nič hudega, tudi če je zadeva hladna. Se pač malo manj topi :) Definitvno pri topljenju pomaga pivo!

PS: o jajcih in sladici, ki se mi je totalno ponesrečila, pa drugič :)

 • Share/Bookmark

, , ,

 1. #1 avtor ametist dne 14/01/2010 - 20:14

  Taka menažka ni za nas počasi okrogle, bi rekel moj kolega Pepek. Izgleda zelo lepo in privlačno, pa tudi sestavine so imenitne. Pri vas bi bil jaz za “purša”!

 2. #2 avtor Mašon dne 14/01/2010 - 20:28

  tole je… mmmm… maš mogoče kako idejo s čim zamenjat papriko (eni pač nismo ljubitelji)… bučke so verjetno preveč ‘plehkega’ okusa… čebula pa premočnega? sicer bom pa poskusla tole v kratkem :)

 3. #3 avtor Sandra dne 14/01/2010 - 21:39

  Ua, svaka čast.

 4. #4 avtor mikimiska dne 15/01/2010 - 20:54

  človek postane lačen, ko to prebere :) .

 5. M&M

  #5 avtor M&M dne 16/01/2010 - 09:50

  @Mašon…Paprika se lahko zamenja s porom, špinačo, blitvo ali pa kar pršutom :)

  @ametist…razmišljam kam bi te dali spat…aja, v uti je še nekaj prostora :) Za počasi okrogle pa bomo brez testa in sira, ovito samo v porove liste :)

  @Sandra, MikiM :p :-)

 6. #6 avtor mitja dne 21/02/2010 - 18:52

  Tole zgleda nenormalno dobr. Si bom sposodu tale recept, pa sprobal nardit :)

 7. M&M

  #7 avtor M&M dne 22/02/2010 - 09:53

  Mitja, ti kr, zato so tu :)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !