Testeninska objava


Dobila sem skuto iz gorenjskih planin in naredila po spominu okusa testenine, kakršne so mi bile ponujene v okušanje. Kako jih imenovati? Hmmm, recimo Z luno obsijane testenine. omg Zakaj? Zato, ker je takrat bila polna luna, ki mi je svetila skozi okno naravnost v oči. In sem se zbujala široko odprtih vek, ali pa sploh spala nisem.

Ta pogled skozi okno mi je skoraj neprecenljiv…

Testenine s skuto in jajci

Skuhamo testenine, ki jih imamo najraje, ali pa tiste, ki so trenutno v shrambi.. V mojem primeru so fusilli. Če bi lahko izbirala, bi vzela linguine. Zadnje čase imam težave pri določanju količine testenin, vedno jih preveč skuham in potlej ostajajo. Da jih v osoljenem in pooljenem kropu kuhamo, tako vemo, ane…

25 dag skute

kisla smetana

2 jajci

sol, poper,peteršilj

V posodi zmešamo skuto in dve jajci, posolimo, malček popramo in primešamo žlico ali dve kisle smetane in nasekljan peteršilj.

tri žlice oljčnega olja

trije ali več strokov česna

V posodi segrejemo olje in dodamo česen, samo do dišečega pustimo na vročem, umaknemo posodo, primešamo testenine in jajčno skuto, vse dobro premešamo in pustimo par minut pri miru, da se okusi premešajo in oprimejo testenin.

Nuoro diši! Zelo dobro. Namesto peteršilja lahko vzamemo pehtran ali baziliko ali žajbelj ali pa čemaž, če ga imamo še kje kakšen kozarček.

 • Share/Bookmark

, , ,

 1. #1 avtor vale dne 22/11/2009 - 19:14

  Pri ravno pravšnji količini testenin je čisto ajnfoh … 10 dag na osebo, kar je približno enako decilitrskemu lončku, v katerem edino ne moreš merit špagetov :-) ))

 2. M&M

  #2 avtor M&M dne 23/11/2009 - 12:57

  hehe, špagete bo treba pa štet :)

 3. noah

  #3 avtor noah dne 23/11/2009 - 13:13

  Spet mi delaš skomine :lol: jaz stresem surove testenine na krožnik in jih nato vržem v krop in je vedno točno :lol:

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !