Pokopališča so tudi takšna


Jutro se je začelo tako, kakor se začnjajo sobote, kava z mlekom, pa prepečenec z maslom in marmelado…mika me Rogla, nič, pogledam še enkat včerajšnjo bero jesenskega vzdušja, in se namenim it nekam. Lindek se mi je po Rogli zazdel zelo primeren nadomestek, če  na koncu koncev ne bi zavozila in naletela na enega presneto hudega psa. Mi je minilo do hoje proti razvalinam. Drugič.

Nazaj, pa v mesto in ko sem se vračala po Dečkovi cesti, me je kar nekaj potegnilo na hrib(ček) Golovec, na katerem je zapuščeno pokopališče. Krožijo razno razne govorice, primerne ravno za noč čarovnic. Ko sem videla, da ne bom sama na pokopališču, sem bila bolj kot ne začudena. No, vendarle je dan pred 1.novembrom in pogled na grobove in grobnice je pokazal, da pa le še kdo pride na obisk s cvetjem in svečami.  Seveda ni primerjave z “normalnimi” pokopališči. Priznam, prav zanimiv je bil sprehod med temi gomilami. Priimki na spomenikih so mi bili nič kaj domači, tu in tam kakšnega je že popolnoma prekril mah…in na njih je tudi zapisano s kakšnim poklicem so se ukvarjali.

Srečala sem se samo s starejšimi ljudmi in eno mačko.

 • Share/Bookmark

, , , ,

 1. drmagnum

  #1 avtor drmagnum dne 31/10/2009 - 21:59

  Veliko povedo te tvoje fotografije o času, ki nas spomni na vse, ki so po svoje zaznamovali čas svojega odhoda in zgodbe konca. Muc pa je nekaj posebnega med njimi.

 2. Plujem

  #2 avtor Plujem dne 01/11/2009 - 14:13

  Te fotke prav vzbudijo občutke minljivosti. Se strinjam z drmagnumom, muc je poseben.

 3. #3 avtor irena dne 01/11/2009 - 21:11

  takole mi je stokrat bolj všeč, kot pa pogled na milijon rdečih sveč, ki so čez nekaj dni veliko breme naravi.

 4. #4 avtor Kuris dne 01/11/2009 - 21:30

  jaz se že en let gor spravljam, pa mi še ni ratal (mislim slikat, he he), ampak bom ziher šel.

 5. #5 avtor hermit dne 02/11/2009 - 11:38

  ker smo živeli pod Golovcem, sem na njem preživljal otroštvo… Spominjam se poletnih večerov, ko smo hodili gor na pokopališče, dokazovat en drugemu, kdo je bolj pogumen… Pozimi smo na Golovcu smučali, pomladi se držali za roke, poleti raziskovali bunkerje in kot rečeno pokopališče… Lep kraj, ki pa nujno potrebuje zaščito in obnovo!

 6. noah

  #6 avtor noah dne 11/11/2009 - 08:54

  Pokopališčem prav pristajajo črnobele slike :lol: upam,da bom lahko še nekaj časa v barvah :lol:

 7. #7 avtor Biba dne 11/11/2009 - 09:07

  Zelo lepo! Užitek se je sprehodit po takih starih, zapuščenih pokopališčih…

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !