Z ingverjem je super


Nekoč sem želela postati medicinska sestra. Še pred tem stevardesa, potem enkrat prevajalka. S prvim poklicem sem si zelo hitro prišla navzkriž, sredi prvega letnika sem vse skupaj pustila za seboj in raje šla z očetom na izlet na Češko :) Z letenjem imam le nekaj “izkušenj”, nobene stevardesne,  prevajalstvo pa se mi je zdel tak nobl posel. Vsaj na tvju je bilo videt tako. Pa sem na koncu pristala med številkami…zakaj že???? Pa ne da se mi pri teh številkah čudite, da se dolgočasim? Glejte, ne smete biti presenečeni, ko bom nekega dne povedala VSE. V enem kosu.

…………………………………………….

V košarici s sadjem sem opazila ingver. In v ne več tako zgodnjem jutru, se nisem mogla spomnit kako se mu reče :) Nekam ga moram dodat, sicer bo romal v smeti. To pa ni ravno poceni dejanje.

Za pet okrogmiznih sem spacala tole pečenko, podobno Štefkini.

Pečenka iz mletega puranjega mesa z ingverjem

1kg mletega puranjega mesa

3 korenčki (če ga ne marate, ga mirno preskočite)

polovica čebule

žlica sesekljanega petršilja

dve žlici oljčnega olja

1 jajce

sol, poper in seveda

ena žlica nastrganega ingverja

Meso damo v posodo, v kateri ga bomo vsake toliko premešali. Najprej, ko ga osolimo in opopramo, potem mu dodamo na olju rahlo prepraženo čebulo in petršilj, premešamo, dodamo jajce, premešamo in dodamo še ingver.  Ingver diši lepo sveže. In pomislila sem na ingverjevo pivo. Pa na tiste kolačke in piškotke..

Posodo, v kateri se bo čepenka, že prav…pečenka pekla, namažemo z oljem, predevamo in oblikujemo štruco ali pa kar do stene pekača poravnamo mesno maso. Jaz sem poleg korenja, v maso napikala tudi ostanke nekega sira. Ni mi žal.

Pečemo eno uro pri 200 °C. Vmes je dobro malo pogledat v pečico, morda je treba odlit tekočino, ki se je nabrala, ali pa malo zmanjšat temperaturo.

Kaj pa zraven? Kar čte…mi smo nekaj z rukolo :) In na koncu kosila se vam bo mogoče zdelo smešno, ker nihče(razen tistih, ki vedo, da je ingver notri) ne bo omenil, da ima nek poseben okus…

  • Share/Bookmark

, ,

  1. #1 avtor Eva dne 04/10/2009 - 15:42

    Korenček ven sfrcat pa pohamsat.

  2. noah

    #2 avtor noah dne 04/10/2009 - 17:02

    O,to pa moram probat :lol: če mi že z ribami ni uspelo :lol:

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !