Spet nekaj za kuhat


V največjem nalivu smo se vozili, vsak na svojem koncu dežele. Kdaj je sploh začelo padat? Ob enih zjutraj še ni, takrat sem ugotovila, da je Katka naredila prav, da nas je obvestila o možni “sreči,” da smo pri badmintonu pokasirale, namesto nagrade, klopa. Presneta nadloga no…

Domov in v posteljo sem iz piknika prišla skoraj lačna. O, ampak pojedla pa sem skoraj celo skodelo solate z morskimi sadeži. Home made. U iber dobra, pa kruh iz krušne peči….ni boljšga. Drgač pa piknik, kot piknik..in res, čevapov in ražnjičev in koltletov ne bi več, jih že včeraj nisem.

Najprej seveda….no, takoj za skuhano kavo, sem pogledala včerajšnje delo. Ugotovila sem da imam preveč za čarat, sem raje pomislila kaj bi jedli.

Hladilnik je rekel….nič ni,pejd u štacuno. Okej, na vrtu je zelenjave dovolj, iz štacune sem prinesla samo šampinjone in zeliščno maslo….aja, pa en lahek vok!! 17, 00 euričev. Sprobam mejbi jutri.

Naredila sem: Mešanozelenjavnopuranji mix..

Iz vrta ali od soseda, ki prodaja zelenjavo, prinesemo (moje količine so za pet lačnih):

5 krompirjev, liter mladega stročjega fižola, 5 korenčkov, 1 večjo bučko, 5 šampinjonov,

30 dag mletega puranjega mesa pa kupimo, ker to pa še ne raste na vrtu

sol, poper, provansalske začimbe, 3 jajca, dve žlici kisle smetane, 5 manjših mozzarel(za poliv)

oljčno olje in dva milimetra zeliščnega masla.

zelenjava...

zelenjava...

Gremo delat:

V ponvi na malo oljčnega olja prepražimo na hitro( 3 minute) vso zelenjavo razen bučk. Korenje, kropir, fižol in šampinjone narežemo na dokaj male koščke, oblikujemo po želji. Prepraženo zelenjavo pretresemo v malenkost naoljen pekač, posolimo.

še iz drugega kota

še iz drugega kota

V taisti ponvi, na žlici olja prepražimo mleto puranje meso in ga dušimo dokler tekočina ne izhlapi. Nato še meso pretresemo v ponev in posolimo, popopramo in prelijemo z dva deci vroče vode, v katero zamešamo žličko provansalskih zelišč. Vse skupaj še enakomerno premešamo in damo v pečico, ki se je že grela. Uro in še malenkost bo tole na 220 stopinjah moralo zdržat.

pred polivanjem

pred polivanjem

Vmes, ko se peče ta mešanica, pa narežemo bučke na rezine in jih vržemo v vročo ponev in na to še tista dva mm zeliščnega masla.

bučke po parih minutah visoke vročine

bučke po parih minutah visoke vročine

Zažvrkljmo jačke, kislo smetano in narezane mozzarelice.

Po eni uri preverimo trdoto zelenjave. Če je primerna, vzamemo pekač ven, obložimo z prepečenimi bučkami in polijemo s tisto mešanico jajčk, smetane in sira. Pretresemo pekač, da se kolikor toliko vpije preliv, v pečico damo še za dobrih deset minut.

)

nekako takole mora zgledat :)

Solata je za zraven.

ps: če sem napisala kakšno neumnost, mi naj pove…pišem namreč po spominu. Sicer pa…kot običajno…dodajat, odvzemat, po svoje….

 • Share/Bookmark

, , , ,

 1. #1 avtor ema dne 21/06/2009 - 09:59

  ne samo roman in spomini, tudi Velika kuharica MV bo enkratna knjiga ktero bom lahk kupla v knjigarni. Se veselim, lp Ema

 2. M&M

  #2 avtor M&M dne 21/06/2009 - 10:21

  Ema, ah, preveč dela. misliš da ne bi bilo bolje kar vse v enem nardit? ;)

 3. #3 avtor Eva dne 21/06/2009 - 23:32

  In zdej nej grem lačna spat al ka????? Slineeeeee se cedijo miiiii.

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !