Nedelja, nedelaj, ledenja…kuharski kotiček brez ferrarija


Takole. Zdaj, ko mi je popoldanski čas prešel v dolgčas, lahko povem kaj smo kuhali :) Pa še cuker mi je padel na totalno nulo in še sreča, da se v torbi potika črna čokolada…

...........................

Rdeči danes niso bili na vrhu, niti na stopničkah, niti uvrščeni…..pa naj bo tulipan na začetku kuharske nedelje. Mi ga je prinesel oče s piskrom goveje juhe z zdrobovimi žličniki.  Ob nedeljah on naredi juho, vedno govejo in jo čez dvorišče transportira v naše domovanje, kjer potem skupaj jemo. Kadar kam gre, pa župce ni, ker mi ne rata tako dobra. In potem smo celi nesrečni… :)

...............................

Oljčno olje uporabljam vedno in povsod. SKoraj povsod. Danes je pospremil v pečico svinjska rebra, obložena s čebulo in korenjem. Pekač sem oblekla v folijo za peko, pečenko pa še s soljo in poprom, rezino limone in neolupljenimi česnovimi stroki. Le z nožem se malo strejo.

................................

Basmati riž. Najboljši, aromatičen, dolgozrnat kralj med riži. Nekje piše, da je treba riž prat, prat, namakat…Jaz ne počnem ničesar od tega. Ta riž se skuha zelo hitro, se precej nakuha, tako da ga je treba vzet manj. Na olju naj strok česna samo zadiši, riž malo pomešamo, da postekleni, solimo in izdatno potresemo s curryem, zalijemo z deci belega vina. Ko le ta izhlapi, se naj zalije s toplo vodo, premeša, temperatura zmanjša na minimum. Kozo pokrijemo in pustimo. Nimaš kaj mešat, ker se ne prime. Nikamor.

............................

V tistih dveh urah, ko se pečejo rebra, imamo časa še za lupljenje krompirja in korenčka. Korenček se kar cel skuha, se prihrani za pečen krompir, posut s kumino in rožmarinom.

................................

Za nekaj mokrega sem pa malček goljufala. V dva deci vode sem vmešala žlico gobove juhe iz vrečke, zraven pa vsula pest graha in se je hkrati kuhalo.

.............................

Solata je obvezen zeleni del na mizi.

...........................

Kar se tiče kuharskih objav, sem tale dva dni mal pretiravala :) Ma, vreme je tečno in nima človek kam it s fotičem. Dolgčas pač.

  • Share/Bookmark

, , ,

  1. kamper

    #1 avtor kamper dne 30/03/2009 - 20:12

    Ti pogrešaš očetovo župco,jaz pa celo tvoje kosilo :lol: :lol:

  2. #2 avtor Zdravje dne 20/04/2009 - 19:39

    Joj, kar me ni bilo pri tebi, sem zamudila kar nekej dobre hrane ;-)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !