Zélena. Njena juha. Ali pa moja…


Sprašujem…kaj bi jedli? Ima kdo kakšno posebno željo? Odgovora ni. Imam čas.  Doma sem, po opravljeni fizioterapiji sem čist nova. :) Pa šele drugi dan elektrizacije, kaj šele bo po desetih dneh.

Pobrskam po spletu za recepti in po knjigi mojstra Goljata. Najdem na obeh straneh. Naredim pa kombinacijo obeh.

Zeleno uvrščamo med varovalna živila, vendar hkrati pospešuje odvajanje vode. Zato je ne priporočajo bolnikom z akutnim vnetjem ledvic in nosečnicam.

hm, takole olupljena in prečetverena izgleda kot jabolko :)

O zeleni piše tukaj.

Iz vrta mrknem zadnjo.

Sem poleg enega gomolja zelene poiskala v hladilniku in predalniku še: žličko masla, dve žlici oljčnega olja, žličko moke, deciliter mleka, parmezan, sol, poper…in palični mešalnik. :)

Na obeh maščobah prepražimo na kocke narezan gomolj zelene, potresemo z moko in nič ne čakamo na prežganje, zalijemo z vodo( v našem primeru malo več kot pol litra). Premešamo, pokrijemo in kuhamo do mehkega.

S paličnim mešalnikom do gladkega zmučimo zeleno, solimo, popramo, dolijemo še deciliter mleka in prekuhamo. Brez kompliciranja.

Ko je juhca na krožniku, jo obsujemo z naribanim parmezanom. Lahko potapljamo tudi kruhove kocke, v skrajni sili kupljene zlate kroglice.

Tiste črne pikice so pravkar mleta poprova zrna in parmezan, ki se topi :)

Juha ima zelo značilen okus. Zato preizkušajte nove okuse na lastno odgovornost. Pri nas je na mizo padel tudi porov narastek(kao) in repincl u solat :) Če bo jutri Reli lepo delala z menoj, povem kako sem naredila narasel por.

Imejte se lepo in najlepše.

 • Share/Bookmark

 1. Muki

  #1 avtor Muki dne 30/09/2008 - 15:12

  Klap, klap, klap…zelo uredu!

 2. M&M

  #2 avtor M&M dne 30/09/2008 - 19:19

  muki, zgleda da res :) ni ostalo nič v piskru :-)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !